Vânzarea de mărțișoare, interzisă în centrul Bucureștiului

Când treceam azi prin centru am văzut că nu există nici o tarabă unde să se vândă mărțișoare. Unirii, Universitate, Piața Romană, erau locurile cele mai animate și probabil aveau ea mai bună vânzare de mărțișoare. Acum, nimic. La Romană am văzut o mică tarabă, dar părea rabatabilă și gata să plece în orice moment.

Am căutat pe net, se pare că din ianuarie primăria generală a anunțat că nu va permite amplasarea tarabelor și vânzarea de mărțișoare în zonele centrale din diverse motive (se face înghesuială, se strică aspectul, nu se poate face curățenie cum trebuie).
Din ce am putut observa nici în anumite zone tradiționale unde în anumiți ani se vindeau mărțișoare, acum nu e nimeni. Poate nu e interzis explicit dar prin multitudinea de acte cerute nici un comerciant nu reușește să intre în legalitate.
Nu știu dacă e bine sau dacă e rău, de obicei la aceste tarabe cam 20% din mărțișoare erau produse lucrate de meșteșugari, mărțișoare mai speciale. În rest, aceleași mărțișoare standard, cumpărate la kilogram și care se găsesc și la magazine.
Poate la Muzeul Țăranului Român să mai găsiți lucruri aparte, mărțișoare unicat.

Avantajul tarabelor era că erau la îndemână și puteai să cumperi cantitățile necesare pentru a împărți zeci de mărțișoare la rude, colege de servici sau pentru copii la școală.

Din fericire marile lanțuri de magazine (adică Mega Image) cât hipermarketurile au la vânzare destule mărțișoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu