Alimente care acum 100 de ani nu prea erau mâncate de oameni

De-a lungul secolelor omenirea a evoluat și în același timp au evoluat si mâncărurile consumate de oameni. Evoluția a fost într-un sens pozitiv, la începuturile omenirii, oamenii nu consumau decât câteva legume și fructe. Apoi au trecut la carne (de vânat) iar în timp alimentele s-au diversificat ajungând la multitudinea de alimente din zilele noastre.

Astfel ceea ce noi consumăm în mod normal azi, acum 100 de ani poate nici nu era cunoscut.
Dar să trecem la lucruri concrete și să povestim despre câteva alimente care și-au câștigat faima relativ recent. 

Roșiile
A fost o vreme când lumea fugea de roșii, acestea fiind cunoscute sub denumirea de mere otrăvitoare. Totul provenea de la o eroare în procesul de servire al acestora. Astfel roșiile erau servite pe farfurii din plumb, acidul din roșii se scurgea pe aceste farfurii ți în combinație cu plumbul crea un amestec care îmbolnăvea pe cei care consumau alimentele în acest mod.

Cartofii
Când a fost adus în Europa lumea îl cam evita. În timp însă a început să fie consumat de țărani (de multe ori fiind singurul lucru pe care îl aveau de mâncare) și multă vreme a fost considerat mâncarea săracului.

Caviarul
Datorită faptului ca într-o perioadă din istorie acest aliment se găsea din abundență, era considerat mâncarea celor săraci. Totul s-a schimbat undeva în jurul anului 1910 când, datorită pescuitului masiv, populația de pești a scăzut dramatic și caviarul a devenit un aliment rar (și foarte preșuit)

Pâinea de secară
A fost p vreme când acest tip de pâine era mâncată numai de către oamenii săraci care nu își permiteau pâine din grâu. În zilele noastre a fost popularizată de nutriționiști drept un aliment bogat în fibre și care poate ajută în cazul unui regim de slăbit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu